Istorijat

TDM doo je porodično preduzeće. Osnovao ga je Tomislav Marinković 14.10.1992. godine sa ciljem da samostalno započne posao koji je prethodne dve decenije uspešno obavljao za preduzeća “Janko Lisjak” i “Metalservis” iz Beograda. On je ujedno bio i prvi direktor.

 

Od 1996. godine firma dobija i dva suosnivača prema tadašnjem Zakonu o preduzećima: Darka Marinkovića, diplomiranog mašinskog inženjera termo-tehnike koji je u preduzeću od 1.1.1995. i Maju Mijaljević, diplomiranog ekonomistu za spoljnu i unutrašnju trgovinu zaposlenu od 1.11.1999. godine.

 

 

Od 12.7.2004. godine funkciju direktora obavlja Darko Marinković, a finansijskog direktora Maja Mijaljević. Pored njih, za prodaju su zaduženi Bojan Petrašinović i Miloš Kostadinović, za transport i skladištenje Saša Vidić, a za računovodstvena pitanja Mira Mrdaković.

 

Želja nam je da na jednom mestu ponudimo kompletnu uslugu i rešenje problema za najširi krug korisnika - od projektanata, investitora, veletrgovina, do izvođača radova. U TDM-u se može dobiti sve iz oblasti grejanja i ventilacije: pružamo savete u vezi proizvoda ili problema kupaca. U prodajnom programu nudimo više od 5 000 različitih artikala za termo-tehničke instalacije (za sisteme daljinskog grejanja i kućne instalacije). Bavimo se i projektovanjem centralnog grejanja, kao i ugradnjom termo-tehničkih instalacija.

 

 

U skladu sa zahtevima standarda ISO 9001:2015 posedujemo sertifikat broj SRN3237 za oblast: Prodaja i ugradnja opreme za centralno grejanje i ventilaciju.

 

 

TDM je dobio zahvalnicu od Beogradskih elektrana za doprinos stvaranju modernog i efikasnog preduzeća, a takođe i za pomoć u rekonstrukciji crkve Sabor svetog arhangela Gavrila u opštini Ljig od Episkopa valjevskog Milutina.

 

Takođe smo nosioci i mnogih drugih zahvalnica od kojih izdvajamo zahvalnicu humanitarne organizacije "Dečje srce" za pruženu pomoć i podršku, zahvalnicu humanitarne organizacije "Prijatelj u nevolji" za dobročinstvo, plemenitost i pruženu podršku, zahvalnicu sportskog udruženja studenata mašinskog fakulteta "Mašinac" za podršku organizovanju 57. "Mašinijade" i zahvalnicu "Međunarodnog belog krosa Beograd" za doprinos uspešnoj organizaciji krosa

 

 

Takođe smo i nosioci sertifikata „Excellent SME“

 

U naše najznačajnije projekte se ubrajaju rekonstrukcija 211 podstanica na Novom Beogradu, Toranj na Avali, Kula Ušće 1 i 2, fabrike Grundfosa, Boša, Fiata, Mišelina, Nestlea, Geoksa, rekonstrukcije toplovoda mosta Gazela i ulice Vojvode Stepe u Beogradu, Emmezeta (nekadašnja Kika), BIA, Institut „Moma Stanojlović“, Sloboda Čačak, Švedska ambasada, JU Banka Zaječar, upravna zgrada Jinprosa, parohijski dom Bežanijske crkve, GAK Narodni front, Institut Torlak, KBC Zvezdara, KBC Zemun, KBC Bežanijska kosa, Klinički centar Srbije i više desetina stambenih objekata.